Danishrowing http://danishrowing.com Tue, 01 Feb 2022 18:49:24 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 At ro på ferien http://danishrowing.com/at-ro-pa-ferien/ Thu, 08 May 2014 14:51:52 +0000 http://danishrowing.com/?p=16 Roning er en sport, og det er en hård sport, hvis man giver alt hvad man har. Men roning er også meget mere end det. Faktisk kan roning også være sjov og ballade og hygge og samvær. Hvis man gerne vil have en aktiv ferie, hvor det ikke nødvendigvis handler om at stå på ski eller hike, så er roning slet ikke noget dårligt bud. Heller ikke selvom man måske ikke er så erfaren. For faktisk er det sådan, at roning er noget for hele familien og alle aldre. Hvis man tager sig sine forholdsregler og forbereder sig godt, kan man sagtens få en rigtig god og aktiv ferie, hvor man får set naturen fra vandsiden.Mulighederne for en ferie i kano eller kajak, er mange, både her i Danmark, hvor Gudenåen er et af de mest populære steder at sætte kanoen ud, men også udenlands, hvor der stort set ikke er begrænsninger på destinationerne. Hvis man gerne vil holde sig lidt i nærheden, kan den svenske ødemark varmt anbefales for både begyndere og mere erfarne roere, og det er da også ved Värmland og de mange søer, at de fleste danskere tager hen, hvis de vil på ferie i kano. Dyrelivet omkring søerne er fantastisk, og omfatter blandt andet både elge, rådyr, harer, bævere og los. Skal det være lidt mere eksotisk, har der de sidste år været arrangeret flere ture til det sydfranske og floden Dordogne. Langs kysten på Dordogne er der masser at se på, når man passerer gamle slotte, små landsbyer og smukke landskaber, og så kan man nyde rigtig god autentisk mad og vin fra det franske køkken, når man bliver sulten.

]]>
Oxford versus Cambridge Boat Race http://danishrowing.com/oxford-versus-cambridge-boat-race/ Sun, 04 May 2014 14:51:24 +0000 http://danishrowing.com/?p=14 I England er roning en stor sport, og især mange af de gamle anerkendte universiteter har stolte traditioner i roning. Et af nutidens største og mest populære events i denne kategori, er den årlige dyst mellem roklubberne fra universiteterne i Oxford og Cambridge. Det er en traditionel konkurrence, der startede helt tilbage i 1829, og som fra 1856 har været en årligt tilbagevendende begivenhed.Distancen på knap 6780 meter strækker sig fra Putney til Mortlake på Themsen, og på trods af alt postyret og planlægningen op til det her race, varer det sjældent mere end 20 minutter. Alligevel er det årlige race et kæmpe tilløbsstykke, og der er fyldt op med tilskuere ved hver en ledig plet, og som regel er alle barer der ligger langs ruten, også temmelig overfyldte, og alle følger ivrigt med. Roerne begynder forberedelserne allerede et halvt år inden konkurrencen finder steder, og der er meget på spil, da de har et helt universitetsstuderende, der har høje forventninger til de 9 roere.Også i år kunne man allerede inden løbet se hos forskellige bookmakere som Unibet at Oxford, med de laveste odds, ville være favoritter til at vinde, og de fejlede da heller ikke, da de kom i mål i tiden 18 minutter og 36 sekunder. Allerede nu kan man se, at de også er favoritter til næste år, men det kan selvsagt nå at ændre sig endnu. Hvis man tager i betragtning, at løbet har været afholdt så mange år, som det har, så står det faktisk nogenlunde lige mellem de to universiteters samlede score, hvor Oxford har vundet 78 gange, og Cambridge har vundet 81 gange. Kun en enkelt gang, har det været dødt løb, nemlig tilbage i 1877.I Danmark har vi såmænd også en lignende, men noget mere useriøs årlig kapsejlads, eller nærmere stafet, mellem 12 universitetsinstitutter i Århus. Her går det dog mere ud på øl og sjov end egentlig alvor, og vinderen af stafetten, vinder æren og det noget særprægede trofæ, “det gyldne bækken”.

]]>
Kapsejlads http://danishrowing.com/kapsejlads/ Mon, 28 Apr 2014 14:49:03 +0000 http://danishrowing.com/?p=12 Kapsejlads i Danmark er de sidste par år blevet større og større. Ikke mindst i takt med, at vi har fået en masse gode resultater i internationale konkurrencer og stævner. De første der rigtig satte gang i interessen omkring roning og konkurrenceroning, var holdet bag “guldfireren”, Niels Laulund Henriksen, Thomas Poulsen, Eskild Ebbesen og Victor Feddersen.De havde en klar strategi op til de Olympiske Lege i Atlanta i 1996, og arbejdede hårdt sammen som hold i tre år op til konkurrencen, hvor de blandt andet fokuserede ekstremt meget på teamwork og sammenspillet i båden. Det gav pote, og de vandt guld ved OL. Og succesen stoppede ikke her, for de efterfølgende år blev der også vundet 3 VM guld medaljer. Pludselig blev roning sat på kortet herhjemme, og op gennem 90erne blev der udklækket et stigende antal talenter indenfor de forskellige discipliner i kapsejlads. Danmark er de senere år blevet rigtig stærk i de internationale konkurrencer, og forventningerne til roerne er som regel høje når der dystes. 2012 var det indtil videre største år i sejlsportens historie, da der blev hevet ikke mindre end 3 medaljer hjem til OL, samt 2 guldmedaljer ved VM og der blev heller ikke skuffet ved World Cup.Den stigende interesse i sporten, har også fået aktivitetsniveauet i ro-klubberne til at stige, og der bliver med succes arrangeret flere og flere små regatta konkurrencer og turneringer i hele landet, og de tiltrækker både medlemmer, familie og andre interesserede. Udover selve konkurrencerne, foregår der som regel også andre hyggelige ting til arrangementerne, som både kan strække sig over en enkelt dag, en hel weekend eller i nogle tilfælde en uge. Et af de største arrangementer i Danmark for kapsejlads, er Stelton Cup, der er et årligt Cup afholdt i oktober og arrangeret af Vedbæk Sejlklub, med Stelton A/S som sponsor.

]]>
Roning – en sjov sport http://danishrowing.com/ Sat, 26 Apr 2014 14:48:34 +0000 http://danishrowing.com/?page_id=10 Roning er kendt som en af de hårdeste og mest effektive sportsgrene i forhold til kondition, træning og fedtforbrænding. Ved roning, bruger man hele sin krop, og holder man tempoet og træner intensivt, vil man opnå resultater på kort tid. Men roning er ikke bare hård træning og slid, det er også sjovt, og en dejlig måde at opleve naturen på, og tilbringe tid med venner og familie, hvis man da ikke foretrækker at være alene.Der findes masser af søer og fjorde at ro på i Danmark, og mulighederne er mange, hvis man skal lave en anderledes familieudflugt. Man kan sagtens pakke en god madpakke og diverse tæpper og så gøre sig klar til en sjov dag på vandet. Hvis man husker redningsveste, er det en god aktivitet for alle aldre.Sørger man for at klæde sig på efter vejrforholdene, kan man tage ud hele sæsonen, som varer fra cirka april til engang i november. Mange af roklubberne rundt omkring i landet, arrangerer fællesture, hvor man sammen kan ro ud, uanset om man er begynder eller øvet, og sådanne arrangementer er som regel meget populære, og afsluttes ofte med grill og hygge, når man er på land igen. Der findes cirka 140 roklubber på landsplan, hvor stort set alle byer med en eller anden form for adgang til vand, har en aktiv klub. Mange af klubberne er kendt for at have et godt fællesskab, hvor man mødes ofte og hjælper hinanden.Er man medlem i én klub, kan man frit besøge andre klubber andre steder i landet, og låne deres remedier. Teambuilding er en stadigt voksende aktivitet, hvor for eksempel en arbejdsplads, eller et sportshold, får arrangeret en aktiv dag, hvor det handler om at arbejde sammen. Også her er roning ofte med som en opgave for sig, da der kræves en høj grad af samarbejde, for at nå fra et punkt til et andet, hvis man er nybegynder.

]]>
Roning – en fysisk sport til søs http://danishrowing.com/roning-en-fysisk-sport-til-sos/ Thu, 27 Mar 2014 11:37:16 +0000 http://danishrowing.com/?p=6 Roning er sportsgren, hvor de stridende sejler om kap med hinanden i lette både på floder, søer eller til havs. Kraften, der driver bådene frem, kommer fra en eller flere personers åretag.Roning kan dyrkes for fornøjelsens skyld såvel som ekstremt konkurrencepræget på verdensmesterskabsniveau eller til de Olympiske Lege. Sporten har sit ophav hos de gamle engelske universiteter Oxford og Cambridge.

]]>